HaagsPopPodium Muziek Dutch Mountains

Dutch Mountains

Peter Voskuil’s boek, “Dutch Mountains”, is een verkenningstocht door de wereld en het erfgoed van de Nederlanders. De 730 pagina’s tellende tekst documenteert meer dan 200 interviews met persoonlijkheden uit alle lagen van de bevolking gedurende vijf jaar bij het schrijven van dit lijvige boekwerk over hun geschiedenis en cultuur. Inclusief bijdragen van popartiesten zoals Justin van der Lugten (Den Haag).

“Het was een genoegen om vandaag met u te spreken. Uw inzichten in de muziekindustrie zijn van onschatbare waarde en uw verhalen zullen een interessante lectuur zijn voor iedereen die wil weten hoe het leven in Den Haag was in de tijd dat dit allemaal gebeurde.”

De tone of voice moet vriendelijk blijven, maar ook professioneel, informatief, gespreksafsluitend enzovoort.

Jaren zestig

Den Haag was in de jaren zestig een hotspot voor de beatcultuur. Het Veronica schip zond de hele dag populaire muziek uit vanaf zijn ankerplaats voor de kust, en talloze bands vormden zich op scholen in de hele stad om elke avond op te treden met andere gelijkgestemde muzikanten. Die deze nieuwe vorm van expressie waardeerden terwijl anderen gewoon genoten van het dansen van “De Marathon” door de buurten tot laat in de avonduren.

Op 31 januari 1965 maakten The Motions hun debuut voor de pers in Wassenaar. Ze werden aangekondigd als een van de grootste muzikale ontdekkingen van dat jaar en als de Nederlandse Beatsensation door zowel de media als de fans! Wasted Words werd een instant hit voor deze Amsterdamse band wiens faam zich al snel verspreidde over Europa grotendeels dankzij de vele hits als That Day (dat #1 werd), Please Go (#2) In My House (#4). Twee andere grote successen kwamen van bands die uit Q65 kwamen: “Tears” met zanger Phil Lewis; op de voet gevolgd door zijn eigen solosingle “Love And Pride” Andere opmerkelijke succesverhalen zijn Hu & Hill Tops die later Houserockerz vormden nadat ze vooral bekend waren geworden.

Venus

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig veroverden Nederlandse bands Amerika. Willem van Kooten noemde dit fenomeen “The Dutch Invasion,” omdat ze een van onze meest succesvolle exportindustrieën werden met nummers als ‘Venus’ van Rubber Dubber of Radar Love van Golden Earring die tussen 1970-1972 nummer 1 bereikten op Billboard’s Hot 100 chart.

Verkrijgbaar in de boekhandel

Dutch Mountains is een nieuw boek over Nederlandse populaire muziek met meer dan 500 pagina’s die een diepgaand perspectief bieden op de “gouden” tijd. Het is waarschijnlijk dat mensen er decennia later nog steeds uit zullen citeren, dus zorg ervoor dat je vandaag nog een exemplaar in huis haalt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *